Waarom naar Vietnam?

Waarom naar Vietnam?

Vietnam is een ontzettend betaalbaar land en de vriendelijke bevolking zorgt er dan ook voor dat er jaarlijks veel backpackers en reizigers naartoe trekken. Het land heeft een lange kuststrook en dat maakt dat er naast een hoop cultuur en afwisselende groene landschappen ook nog prachtige stranden zijn.

Vietnam is dan ook een bijzondere reisbestemming: de uitgestrekte rijstvelden, mysterieuze grotten en drukke, chaotische steden zorgen voor een indrukwekkend avontuur. Het is een divers land en dat ontdek je gauw genoeg zodra je er bent. Zo sta je op dag 1 op het drukste plein van Hanoi en ben je nog geen dag later in een prachtig en rustgevend natuurgebied. Daarnaast is Vietnam heel budgetvriendelijk. De prijzen in Vietnam zijn zelfs lager dan in Thailand.

Meegaan met groepsreizen Vietnam

Tegenwoordig vertrekken er ook veel groepsvakanties naar Vietnam. Een avontuurlijke reisbestemming als Vietnam is nu eenmaal heel leuk om met andere reizigers te ondernemen. Het is een vriendelijke bestemming, dus ook als je nog nooit naar Azië bent geweest is het een hele goede eerste overweging.

Bij Simi Reizen bieden we jongerenreizen Vietnam aan. Ben je dus ouder dan 32 of onder de 18? Dan is het verstandiger om bij een andere reisorganisatie te boeken. Deze leeftijdsgroepen hanteren we, zodat we de rondreizen echt kunnen instellen op wat jongeren leuk vinden. Dit betekent vaak activiteiten met veel spanning en een afwisselend programma met in de middag wat ruimte voor vrije tijd.

Voor het eerst meegaan met een singlereis

Voor het eerst meereizen, al helemaal naar bestemmingen als Vietnam, kan dan ook best spannend zijn. Het klinkt misschien makkelijker dan gezegd, maar als je het spannend vind, raden we het gewoon aan om het een keer te proberen.

Maar wat kun je nu verwachten van een singlereis, al helemaal als je voor het eerst meegaat? Uiteraard vindt er vlak voor de reis wat gezonde spanning plaats. Niet alleen als je voor het eerst meegaat, maar ook voor reizigers die al vaker op groepsreis of singlereis zijn geweest. Dat hoort er nu eenmaal bij. Wat ook fijn is bij de reizen van Simi Reizen is dat je, indien niet last minute geboekt, gewoon reist samen met je reisgroep. Jullie ontmoeten elkaar dan al op het vliegveld en kunnen gedurende de vlucht alvast kennismaken.

Vaak wordt er door reizigers ook een groepsapp aangemaakt met alle medereizigers. Van tevoren kunnen jullie dan alvast een keertje afspreken. Dat helpt ook snel bij de zenuwen.

Groepsreizen Vietnam als overweging

Of je nu al honderd keer mee bent geweest of voor het eerst meegaat met een groepsreis of singlereis is Vietnam een leuke overweging. Vaak is het ook zo dat bij dit soort reizen er een hechte reisgroep wordt gevormd. Er ontstaan dan geen kleine groepjes. Samen doen jullie activiteiten en excursies en blijven jullie gedurende de dag bij elkaar.

Ook slapen jullie op dezelfde locaties. Tijdens de reis er naartoe kunnen jullie dan bepalen wie er bij wie op de kamer slaapt, zo’n indeling is dan ook snel gemaakt.

Bij Vietnam is het ook zo dat deze reisbestemming heel budget friendly is. Ben jij dus een reiziger die graag een budget aanhoudt, dan sluit dat zeker goed aan op deze reis. Vaak is het bij dit soort reizen ook fijn dat iedereen heeft geselecteerd op een budgetvriendelijke bestemming als Vietnam.

Helemaal bij een diverse reis, zijn groepen snel onafscheidelijk van elkaar. Je beleeft echt een avontuur: van drukke steden tot stille natuurgebieden en mysterieuze bergen en grotten.

De groepsreizen Vietnam van Simi Reizen

Om je alvast een helder beeld te vormen van hoe zo’n rondreis Vietnam er nu uitziet delen we het programma van de reis die Simi aanbiedt.

Om gelijk goed kennis te maken met de cultuur van Vietnam, start je de reis in de hoofdstad Hanoi. Hier krijg je zelf de gelegenheid om de eerste dag, indien je vrije tijd hebt na aankomst, de stad alvast te verkennen. De dag erna vindt er een fietstour plaats langs de bekendste punten van Hanoi.

Na deze drukke, chaotische stad zoeken jullie iets meer rust op in de Mai Chau vallei. Dit is een groene vallei waar je kennis maakt met de lokale arbeid op het platteland. Hier maak je een fietstocht langs de rijstvelden, een heel andere setting dan de fietstour een dag hiervoor. Je verblijft die nacht bij een lokale familie.

Na het ontbijt de volgende ochtend staat er een hoop avontuur te wachten en gaan jullie raften! Jullie ontdekken na afloop ook op een andere manier het natuurgebied. Namelijk per fiets, te voet en in een traditionele roeiboot.

Een hoogtepunt van de reis is ook het bezoek aan Halong Bay op een cruise. Deze cruise duurt twee nachten en brengt je naar verschillende plekken in deze indrukwekkende omgeving.

Met de nachttrein vertrekken jullie vervolgens naar Da Nang, een oude stad met veel geschiedenis. Hier hebben jullie zelf vrije tijd. Afhankelijk van het weer gaan jullie de dag erna genieten van de prachtige stranden van Vietnam, in de vorm van een snorkeltour of bamboemandboottocht.

De komende dagen spendeer je in Ho Chi Minhstad. Vanuit daar ontdek je verschillende hoogtepunten zoals de Cu Chi tunnels en de Mekong-rivier, vervolgens zullen jullie doorreizen naar Mui Ne, hier ontdek je de prachtige strandduinen waar je gaat genieten van een laatste stranddag. Dan zitten de groepsreizen Vietnam er helaas weer op en is het weer tijd om richting huis te vertrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je deze artikelen al gezien?

Een culturele reisgids voor Thailand: Ontdek de verborgen juweeltjes buiten de gebaande paden
Reistips Reisblog

Een culturele reisgids voor Thailand: Ontdek de verborgen juweeltjes buiten de gebaande paden

Thailand, met zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur en adembenemende landschappen, biedt veel meer dan de bekende toeristische attracties. Voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke ervaring tijdens hun vakantie in Thailand, zijn er talloze verborgen juweeltjes te ontdekken die ver van de gebruikelijke toeristen paden liggen. Deze gids neemt je mee op een […]

Lees verder
Ontdek de overweldigende Safarimogelijkheden in Namibië
Reistips

Ontdek de overweldigende Safarimogelijkheden in Namibië

Namibië staat wereldwijd bekend als een topbestemming voor safariliefhebbers, en terecht! Dit prachtige Afrikaanse land herbergt enkele van de meest indrukwekkende nationale parken en natuurreservaten en biedt een ongeëvenaarde kans om de wilde dieren en natuurlijke schoonheid van het continent te ervaren. Naast het beroemde Etosha National Park zijn er nog tal van andere plekken […]

Lees verder
de reiswekker: een onmisbare metgezel voor avonturiers
Reistips

de reiswekker: een onmisbare metgezel voor avonturiers

Een reiswekker is vaak een over het hoofd gezien reisaccessoire, maar het kan een essentiële metgezel zijn voor avonturiers en reizigers die de wereld verkennen. Of je nu een backpacker bent die van de ene stad naar de andere trekt, een zakenreiziger die altijd op schema moet blijven, of gewoon een vakantieganger die van plan […]

Lees verder