Kamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe

Wil jij graag een vakantie in eigen land? Dan is kamperen in Drenthe een uitstekend idee. In Drenthe vind je nog veel groen. Daarom is een camping in Drenthe vaak ideaal voor mensen die echt tot rust willen komen in de natuur. Je hebt er echter ook campings met veel recreatiegelegenheden. Zo zijn er in Drenthe ook veel campings met indrukwekkende zwembaden en heb je er vaak ook sportveldjes. Als je het leuk vindt om te kamperen, dan vind je in deze provincie dus de mooiste campings.

Wat voor kampeerervaring zoek jij?

Er zijn jaarlijks veel mensen die besluiten om te gaan kamperen in Drenthe. Niet iedereen is op zoek naar dezelfde ervaring. De een gaat het liefst kamperen met een luxe caravan en de ander slaapt het liefst in een tent. Als je in een tent slaapt, kun je kennismaken met het echte kamperen. Slaap je in de camper, dan lig je iets comfortabeler. Of je het best in een tent, camper of caravan kunt slapen is dus afhankelijk van wat voor ervaring je wilt.

Ook het type camping bepaalt wat voor kampeerervaring je zal hebben. Zo heb je bijvoorbeeld speciale jongerencampings. Die campings worden vaak door grote groepen jongeren bezocht en er worden indrukwekkende feesten georganiseerd. Daarnaast heb je ook echte familiecampings. Dit zijn campings die vaak ook voorzieningen voor kinderen hebben. Grote groepen zijn er vaak niet welkom.

Naar welke camping ga jij?

De een gaat kamperen om tot rust te komen, de ander wil een actieve vakantie in de natuur. Er zijn ook mensen die graag op een camping overnachten, maar overdag het liefst de stad in duiken of andere activiteiten ondernemen. Campings trekken dus veel mensen aan met veel verschillende persoonlijkheden en interesses. Zo leer je vaak ook gezellige nieuwe mensen kennen op de camping! Het is echter wel een goed idee om een camping te kiezen die goed aansluit op je eigen interesses. Verdiep je daarom goed in de verschillende mogelijkheden.

In Drenthe zijn ontzettend veel leuke campings te vinden. Vooral voor natuurliefhebbers is een vakantie in Drenthe zeker aan te raden. Zijn de leukste campings in Drenthe al volgeboekt? Kijk dan ook eens naar de andere campings in Nederland. Ook in Limburg en in Zeeland vind je bijvoorbeeld ontzettend mooie campings. De campings in Zeeland zijn ideaal voor in de zomer en als je graag op het strand ligt. Limburg kent net als Drenthe zeer mooie natuurgebieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je deze artikelen al gezien?

Deze musea moét je gezien hebben in Sauerland!
Vrije Tijd & Uitjes Reistips

Deze musea moét je gezien hebben in Sauerland!

Op vakantie in Duitsland? Goede keuze, zit je in een vakantiehuis in Sauerland? Da’s al helemaal top! En wat het nog beter maakt, is cultuur. De echte cultuurliefhebbers zullen zich optimaal vermaken in deze regio van het mooie buurland Duitsland. Ben jij iemand die van geschiedenis houdt, liever kunstwerken komt bewonderen of cultuur in de […]

Lees verder
qkreizen.nl
Reistips

Eerste vakantie met de caravan

Afgelopen zomer zijn wij voor het eerst op vakantie geweest met een caravan. Daarvoor zijn wij altijd met de tent of het vliegtuig op vakantie geweest. Het was dus voor ons volledig nieuw om met een caravan op vakantie te gaan, daarom vertel ik jullie graag mijn ervaringen en waar je op moet letten.  In […]

Lees verder
Barometeronderzoek: Savoie Mont Blanc populair bij Nederlanders
Nieuws Reistips

Barometeronderzoek: Savoie Mont Blanc populair bij Nederlanders

Frankrijk mag deze zomer naar verwachting weer een flink aantal Nederlandse toeristen begroeten. Uit een barometeronderzoek van l’Agence Savoie Mont Blanc zal 14% van de ondervraagde Nederlanders deze zomer koers zetten naar Frankrijk. Waterval in het natuurpark Sixt-Fer A Cheval in Savoie Mont Blanc © Savoie Mont Blanc-Lansard Het onderzoek is gehouden tussen 8 en […]

Lees verder