Kamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe

Wil jij graag een vakantie in eigen land? Dan is kamperen in Drenthe een uitstekend idee. In Drenthe vind je nog veel groen. Daarom is een camping in Drenthe vaak ideaal voor mensen die echt tot rust willen komen in de natuur. Je hebt er echter ook campings met veel recreatiegelegenheden. Zo zijn er in Drenthe ook veel campings met indrukwekkende zwembaden en heb je er vaak ook sportveldjes. Als je het leuk vindt om te kamperen, dan vind je in deze provincie dus de mooiste campings.

Wat voor kampeerervaring zoek jij?

Er zijn jaarlijks veel mensen die besluiten om te gaan kamperen in Drenthe. Niet iedereen is op zoek naar dezelfde ervaring. De een gaat het liefst kamperen met een luxe caravan en de ander slaapt het liefst in een tent. Als je in een tent slaapt, kun je kennismaken met het echte kamperen. Slaap je in de camper, dan lig je iets comfortabeler. Of je het best in een tent, camper of caravan kunt slapen is dus afhankelijk van wat voor ervaring je wilt.

Ook het type camping bepaalt wat voor kampeerervaring je zal hebben. Zo heb je bijvoorbeeld speciale jongerencampings. Die campings worden vaak door grote groepen jongeren bezocht en er worden indrukwekkende feesten georganiseerd. Daarnaast heb je ook echte familiecampings. Dit zijn campings die vaak ook voorzieningen voor kinderen hebben. Grote groepen zijn er vaak niet welkom.

Naar welke camping ga jij?

De een gaat kamperen om tot rust te komen, de ander wil een actieve vakantie in de natuur. Er zijn ook mensen die graag op een camping overnachten, maar overdag het liefst de stad in duiken of andere activiteiten ondernemen. Campings trekken dus veel mensen aan met veel verschillende persoonlijkheden en interesses. Zo leer je vaak ook gezellige nieuwe mensen kennen op de camping! Het is echter wel een goed idee om een camping te kiezen die goed aansluit op je eigen interesses. Verdiep je daarom goed in de verschillende mogelijkheden.

In Drenthe zijn ontzettend veel leuke campings te vinden. Vooral voor natuurliefhebbers is een vakantie in Drenthe zeker aan te raden. Zijn de leukste campings in Drenthe al volgeboekt? Kijk dan ook eens naar de andere campings in Nederland. Ook in Limburg en in Zeeland vind je bijvoorbeeld ontzettend mooie campings. De campings in Zeeland zijn ideaal voor in de zomer en als je graag op het strand ligt. Limburg kent net als Drenthe zeer mooie natuurgebieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je deze artikelen al gezien?

Een culturele reisgids voor Thailand: Ontdek de verborgen juweeltjes buiten de gebaande paden
Reistips Reisblog

Een culturele reisgids voor Thailand: Ontdek de verborgen juweeltjes buiten de gebaande paden

Thailand, met zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur en adembenemende landschappen, biedt veel meer dan de bekende toeristische attracties. Voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke ervaring tijdens hun vakantie in Thailand, zijn er talloze verborgen juweeltjes te ontdekken die ver van de gebruikelijke toeristen paden liggen. Deze gids neemt je mee op een […]

Lees verder
Waarom naar Vietnam?
Reistips

Waarom naar Vietnam?

Vietnam is een ontzettend betaalbaar land en de vriendelijke bevolking zorgt er dan ook voor dat er jaarlijks veel backpackers en reizigers naartoe trekken. Het land heeft een lange kuststrook en dat maakt dat er naast een hoop cultuur en afwisselende groene landschappen ook nog prachtige stranden zijn. Vietnam is dan ook een bijzondere reisbestemming: […]

Lees verder
Ontdek de overweldigende Safarimogelijkheden in Namibië
Reistips

Ontdek de overweldigende Safarimogelijkheden in Namibië

Namibië staat wereldwijd bekend als een topbestemming voor safariliefhebbers, en terecht! Dit prachtige Afrikaanse land herbergt enkele van de meest indrukwekkende nationale parken en natuurreservaten en biedt een ongeëvenaarde kans om de wilde dieren en natuurlijke schoonheid van het continent te ervaren. Naast het beroemde Etosha National Park zijn er nog tal van andere plekken […]

Lees verder