Kamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe

Wil jij graag een vakantie in eigen land? Dan is kamperen in Drenthe een uitstekend idee. In Drenthe vind je nog veel groen. Daarom is een camping in Drenthe vaak ideaal voor mensen die echt tot rust willen komen in de natuur. Je hebt er echter ook campings met veel recreatiegelegenheden. Zo zijn er in Drenthe ook veel campings met indrukwekkende zwembaden en heb je er vaak ook sportveldjes. Als je het leuk vindt om te kamperen, dan vind je in deze provincie dus de mooiste campings.

Wat voor kampeerervaring zoek jij?

Er zijn jaarlijks veel mensen die besluiten om te gaan kamperen in Drenthe. Niet iedereen is op zoek naar dezelfde ervaring. De een gaat het liefst kamperen met een luxe caravan en de ander slaapt het liefst in een tent. Als je in een tent slaapt, kun je kennismaken met het echte kamperen. Slaap je in de camper, dan lig je iets comfortabeler. Of je het best in een tent, camper of caravan kunt slapen is dus afhankelijk van wat voor ervaring je wilt.

Ook het type camping bepaalt wat voor kampeerervaring je zal hebben. Zo heb je bijvoorbeeld speciale jongerencampings. Die campings worden vaak door grote groepen jongeren bezocht en er worden indrukwekkende feesten georganiseerd. Daarnaast heb je ook echte familiecampings. Dit zijn campings die vaak ook voorzieningen voor kinderen hebben. Grote groepen zijn er vaak niet welkom.

Naar welke camping ga jij?

De een gaat kamperen om tot rust te komen, de ander wil een actieve vakantie in de natuur. Er zijn ook mensen die graag op een camping overnachten, maar overdag het liefst de stad in duiken of andere activiteiten ondernemen. Campings trekken dus veel mensen aan met veel verschillende persoonlijkheden en interesses. Zo leer je vaak ook gezellige nieuwe mensen kennen op de camping! Het is echter wel een goed idee om een camping te kiezen die goed aansluit op je eigen interesses. Verdiep je daarom goed in de verschillende mogelijkheden.

In Drenthe zijn ontzettend veel leuke campings te vinden. Vooral voor natuurliefhebbers is een vakantie in Drenthe zeker aan te raden. Zijn de leukste campings in Drenthe al volgeboekt? Kijk dan ook eens naar de andere campings in Nederland. Ook in Limburg en in Zeeland vind je bijvoorbeeld ontzettend mooie campings. De campings in Zeeland zijn ideaal voor in de zomer en als je graag op het strand ligt. Limburg kent net als Drenthe zeer mooie natuurgebieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je deze artikelen al gezien?

Wat is een bivakzak?
Nieuws Reistips

Wat is een bivakzak?

Bijna iedereen weet wel wat een slaapzak is, maar minder mensen hebben van een bivakzak gehoord. Wat is een bivakzak eigenlijk en waarvoor dienst het? Een bivakzak is in essentie een hoes die je lichaam beschermt tegen wind en vocht, en soms ook tegen kou. Veel bivakzakken zijn ontworpen om gebruikt te worden als slaapzak […]

Lees verder
Verken de fjorden van Noorwegen op een cruise
Reistips Reisblog

Verken de fjorden van Noorwegen op een cruise

Ben je klaar om aan een avontuur te beginnen dat je naar een van de meest ontzagwekkende plekken ter wereld zal brengen? Dan kunt u overwegen om een ​​cruise naar Noorwegen te maken. Met zijn adembenemende fjorden, unieke dieren in het wild en adembenemende landschappen zal dit Scandinavische land zeker indruk maken. Maar wanneer is […]

Lees verder
Gran Canaria
Reistips

Gran Canaria, een razend populaire vakantiebestemming

Elke zomer opnieuw zijn er heel wat mensen die ervoor kiezen om hun vakantie door te brengen op de Canarische Eilanden. Eén van de populairste vakantiebestemmingen op dat vlak is ongetwijfeld Gran Canaria. Voor dit eiland geldt dat ze natuurlijk bekend staat omwille van haar uitstekende klimaat. Wat echter bovendien ook te denken van de […]

Lees verder