Kamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe

Wil jij graag een vakantie in eigen land? Dan is kamperen in Drenthe een uitstekend idee. In Drenthe vind je nog veel groen. Daarom is een camping in Drenthe vaak ideaal voor mensen die echt tot rust willen komen in de natuur. Je hebt er echter ook campings met veel recreatiegelegenheden. Zo zijn er in Drenthe ook veel campings met indrukwekkende zwembaden en heb je er vaak ook sportveldjes. Als je het leuk vindt om te kamperen, dan vind je in deze provincie dus de mooiste campings.

Wat voor kampeerervaring zoek jij?

Er zijn jaarlijks veel mensen die besluiten om te gaan kamperen in Drenthe. Niet iedereen is op zoek naar dezelfde ervaring. De een gaat het liefst kamperen met een luxe caravan en de ander slaapt het liefst in een tent. Als je in een tent slaapt, kun je kennismaken met het echte kamperen. Slaap je in de camper, dan lig je iets comfortabeler. Of je het best in een tent, camper of caravan kunt slapen is dus afhankelijk van wat voor ervaring je wilt.

Ook het type camping bepaalt wat voor kampeerervaring je zal hebben. Zo heb je bijvoorbeeld speciale jongerencampings. Die campings worden vaak door grote groepen jongeren bezocht en er worden indrukwekkende feesten georganiseerd. Daarnaast heb je ook echte familiecampings. Dit zijn campings die vaak ook voorzieningen voor kinderen hebben. Grote groepen zijn er vaak niet welkom.

Naar welke camping ga jij?

De een gaat kamperen om tot rust te komen, de ander wil een actieve vakantie in de natuur. Er zijn ook mensen die graag op een camping overnachten, maar overdag het liefst de stad in duiken of andere activiteiten ondernemen. Campings trekken dus veel mensen aan met veel verschillende persoonlijkheden en interesses. Zo leer je vaak ook gezellige nieuwe mensen kennen op de camping! Het is echter wel een goed idee om een camping te kiezen die goed aansluit op je eigen interesses. Verdiep je daarom goed in de verschillende mogelijkheden.

In Drenthe zijn ontzettend veel leuke campings te vinden. Vooral voor natuurliefhebbers is een vakantie in Drenthe zeker aan te raden. Zijn de leukste campings in Drenthe al volgeboekt? Kijk dan ook eens naar de andere campings in Nederland. Ook in Limburg en in Zeeland vind je bijvoorbeeld ontzettend mooie campings. De campings in Zeeland zijn ideaal voor in de zomer en als je graag op het strand ligt. Limburg kent net als Drenthe zeer mooie natuurgebieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je deze artikelen al gezien?

Gran Canaria
Reistips

Gran Canaria, een razend populaire vakantiebestemming

Elke zomer opnieuw zijn er heel wat mensen die ervoor kiezen om hun vakantie door te brengen op de Canarische Eilanden. Eén van de populairste vakantiebestemmingen op dat vlak is ongetwijfeld Gran Canaria. Voor dit eiland geldt dat ze natuurlijk bekend staat omwille van haar uitstekende klimaat. Wat echter bovendien ook te denken van de […]

Lees verder
Vakanties met jacuzzi: de ultieme luxe voor een onvergetelijke ervaring!
Reistips

Vakanties met jacuzzi: de ultieme luxe voor een onvergetelijke ervaring!

Wil je op vakantie gebruik maken van een jacuzzi? Gelukkig zijn daar genoeg mogelijkheden voor! Een romantische overnachting bijvoorbeeld, maar ook een natuurhuisje of een lekker luxe vakantiehuis. De mogelijkheden zijn eindeloos! Hotelkamer met jacuzzi Een romantische overnachting met jacuzzi beleef je zeker in een hotelkamer. Er zijn diverse hotels in Nederland die beschikken over […]

Lees verder
Deze musea moét je gezien hebben in Sauerland!
Vrije Tijd & Uitjes Reistips

Deze musea moét je gezien hebben in Sauerland!

Op vakantie in Duitsland? Goede keuze, zit je in een vakantiehuis in Sauerland? Da’s al helemaal top! En wat het nog beter maakt, is cultuur. De echte cultuurliefhebbers zullen zich optimaal vermaken in deze regio van het mooie buurland Duitsland. Ben jij iemand die van geschiedenis houdt, liever kunstwerken komt bewonderen of cultuur in de […]

Lees verder