Eerste vakantie met de caravan

qkreizen.nl

Afgelopen zomer zijn wij voor het eerst op vakantie geweest met een caravan. Daarvoor zijn wij altijd met de tent of het vliegtuig op vakantie geweest. Het was dus voor ons volledig nieuw om met een caravan op vakantie te gaan, daarom vertel ik jullie graag mijn ervaringen en waar je op moet letten. 

In het voorjaar hebben wij een Hobby caravan gekocht bij een Hobby caravan dealer. Hier hebben wij gekeken in de showroom, hier stond een grote voorraad caravans in verschillende prijsklassen. Nadat wij een aantal caravans hadden bekeken viel ons oog toch op een Hobby De Luxe.

Caravan vakantie klaar maken

Omdat voor ons een caravan helemaal nieuw is hebben wij na aanschaf voor de zekerheid van alles  gecontroleerd. Zoals de bandenspanning, toiletsysteem en gasvoorraad. Daarna zijn we naar een camping winkel geweest, hier hebben we een tent gekocht en alle andere benodigdheden voor de caravan. Als laatste hebben we de caravan nog even een grote schoonmaak beurt gegeven en toen kon het inpakken beginnen.  

Proef vakantie

Om een beetje een beeld te krijgen van hoe dat allemaal gaat met zo’n caravan zijn wij eerst een weekje naar een camping in de buurt geweest. Hier konden wij in alle rust uitzoeken hoe de voortent opgezet moest worden en dit ook doen. Hier kwamen we ook al snel achter een aantal dingen die we vergeten waren zoals scheerlijnen.

Onze ervaringen

Uiteindelijk zijn wij in de zomervakantie drie weken naar een camping in Frankrijk geweest. Het rijden met de caravan beviel ons goed, we moesten ons natuurlijk houden aan de maximale snelheid maar dit was geen probleem. Wij hebben de reis in twee keer gedaan, dit omdat het anders wel een hele lange rit zou zijn geweest. Na twee dagen rijden kwamen we eindelijk aan op de camping, in tegenstelling tot een tent konden we de caravan op de plek zetten, pootjes uitdraaien en rustig voor de caravan zitten en bijkomen. Nadat wij rustig een kopje koffie hadden gedronken hebben we uiteindelijk de tent opgezet. Wij hadden natuurlijk al geoefend en daarom ging de tent opzetten ook best makkelijk. Daarna konden we rustig alle spullen uitpakken en een plekje geven. Dit beviel ons erg goed, net als de rest van de vakantie eigenlijk. Wij zijn helemaal fan van onze caravan en kunnen het iedereen aanraden die twijfelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je deze artikelen al gezien?

Deze musea moét je gezien hebben in Sauerland!
Vrije Tijd & Uitjes Reistips

Deze musea moét je gezien hebben in Sauerland!

Op vakantie in Duitsland? Goede keuze, zit je in een vakantiehuis in Sauerland? Da’s al helemaal top! En wat het nog beter maakt, is cultuur. De echte cultuurliefhebbers zullen zich optimaal vermaken in deze regio van het mooie buurland Duitsland. Ben jij iemand die van geschiedenis houdt, liever kunstwerken komt bewonderen of cultuur in de […]

Lees verder
Kamperen in Drenthe
Reistips

Kamperen in Drenthe

Wil jij graag een vakantie in eigen land? Dan is kamperen in Drenthe een uitstekend idee. In Drenthe vind je nog veel groen. Daarom is een camping in Drenthe vaak ideaal voor mensen die echt tot rust willen komen in de natuur. Je hebt er echter ook campings met veel recreatiegelegenheden. Zo zijn er in […]

Lees verder
Barometeronderzoek: Savoie Mont Blanc populair bij Nederlanders
Nieuws Reistips

Barometeronderzoek: Savoie Mont Blanc populair bij Nederlanders

Frankrijk mag deze zomer naar verwachting weer een flink aantal Nederlandse toeristen begroeten. Uit een barometeronderzoek van l’Agence Savoie Mont Blanc zal 14% van de ondervraagde Nederlanders deze zomer koers zetten naar Frankrijk. Waterval in het natuurpark Sixt-Fer A Cheval in Savoie Mont Blanc © Savoie Mont Blanc-Lansard Het onderzoek is gehouden tussen 8 en […]

Lees verder