Eerste vakantie met de caravan

qkreizen.nl

Afgelopen zomer zijn wij voor het eerst op vakantie geweest met een caravan. Daarvoor zijn wij altijd met de tent of het vliegtuig op vakantie geweest. Het was dus voor ons volledig nieuw om met een caravan op vakantie te gaan, daarom vertel ik jullie graag mijn ervaringen en waar je op moet letten. 

In het voorjaar hebben wij een Hobby caravan gekocht bij een Hobby caravan dealer. Hier hebben wij gekeken in de showroom, hier stond een grote voorraad caravans in verschillende prijsklassen. Nadat wij een aantal caravans hadden bekeken viel ons oog toch op een Hobby De Luxe.

Caravan vakantie klaar maken

Omdat voor ons een caravan helemaal nieuw is hebben wij na aanschaf voor de zekerheid van alles  gecontroleerd. Zoals de bandenspanning, toiletsysteem en gasvoorraad. Daarna zijn we naar een camping winkel geweest, hier hebben we een tent gekocht en alle andere benodigdheden voor de caravan. Als laatste hebben we de caravan nog even een grote schoonmaak beurt gegeven en toen kon het inpakken beginnen.  

Proef vakantie

Om een beetje een beeld te krijgen van hoe dat allemaal gaat met zo’n caravan zijn wij eerst een weekje naar een camping in de buurt geweest. Hier konden wij in alle rust uitzoeken hoe de voortent opgezet moest worden en dit ook doen. Hier kwamen we ook al snel achter een aantal dingen die we vergeten waren zoals scheerlijnen.

Onze ervaringen

Uiteindelijk zijn wij in de zomervakantie drie weken naar een camping in Frankrijk geweest. Het rijden met de caravan beviel ons goed, we moesten ons natuurlijk houden aan de maximale snelheid maar dit was geen probleem. Wij hebben de reis in twee keer gedaan, dit omdat het anders wel een hele lange rit zou zijn geweest. Na twee dagen rijden kwamen we eindelijk aan op de camping, in tegenstelling tot een tent konden we de caravan op de plek zetten, pootjes uitdraaien en rustig voor de caravan zitten en bijkomen. Nadat wij rustig een kopje koffie hadden gedronken hebben we uiteindelijk de tent opgezet. Wij hadden natuurlijk al geoefend en daarom ging de tent opzetten ook best makkelijk. Daarna konden we rustig alle spullen uitpakken en een plekje geven. Dit beviel ons erg goed, net als de rest van de vakantie eigenlijk. Wij zijn helemaal fan van onze caravan en kunnen het iedereen aanraden die twijfelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je deze artikelen al gezien?

Waarom naar Vietnam?
Reistips

Waarom naar Vietnam?

Vietnam is een ontzettend betaalbaar land en de vriendelijke bevolking zorgt er dan ook voor dat er jaarlijks veel backpackers en reizigers naartoe trekken. Het land heeft een lange kuststrook en dat maakt dat er naast een hoop cultuur en afwisselende groene landschappen ook nog prachtige stranden zijn. Vietnam is dan ook een bijzondere reisbestemming: […]

Lees verder
Ontdek de overweldigende Safarimogelijkheden in Namibië
Reistips

Ontdek de overweldigende Safarimogelijkheden in Namibië

Namibië staat wereldwijd bekend als een topbestemming voor safariliefhebbers, en terecht! Dit prachtige Afrikaanse land herbergt enkele van de meest indrukwekkende nationale parken en natuurreservaten en biedt een ongeëvenaarde kans om de wilde dieren en natuurlijke schoonheid van het continent te ervaren. Naast het beroemde Etosha National Park zijn er nog tal van andere plekken […]

Lees verder
de reiswekker: een onmisbare metgezel voor avonturiers
Reistips

de reiswekker: een onmisbare metgezel voor avonturiers

Een reiswekker is vaak een over het hoofd gezien reisaccessoire, maar het kan een essentiële metgezel zijn voor avonturiers en reizigers die de wereld verkennen. Of je nu een backpacker bent die van de ene stad naar de andere trekt, een zakenreiziger die altijd op schema moet blijven, of gewoon een vakantieganger die van plan […]

Lees verder