Eerste vakantie met de caravan

qkreizen.nl

Afgelopen zomer zijn wij voor het eerst op vakantie geweest met een caravan. Daarvoor zijn wij altijd met de tent of het vliegtuig op vakantie geweest. Het was dus voor ons volledig nieuw om met een caravan op vakantie te gaan, daarom vertel ik jullie graag mijn ervaringen en waar je op moet letten. 

In het voorjaar hebben wij een Hobby caravan gekocht bij een Hobby caravan dealer. Hier hebben wij gekeken in de showroom, hier stond een grote voorraad caravans in verschillende prijsklassen. Nadat wij een aantal caravans hadden bekeken viel ons oog toch op een Hobby De Luxe.

Caravan vakantie klaar maken

Omdat voor ons een caravan helemaal nieuw is hebben wij na aanschaf voor de zekerheid van alles  gecontroleerd. Zoals de bandenspanning, toiletsysteem en gasvoorraad. Daarna zijn we naar een camping winkel geweest, hier hebben we een tent gekocht en alle andere benodigdheden voor de caravan. Als laatste hebben we de caravan nog even een grote schoonmaak beurt gegeven en toen kon het inpakken beginnen.  

Proef vakantie

Om een beetje een beeld te krijgen van hoe dat allemaal gaat met zo’n caravan zijn wij eerst een weekje naar een camping in de buurt geweest. Hier konden wij in alle rust uitzoeken hoe de voortent opgezet moest worden en dit ook doen. Hier kwamen we ook al snel achter een aantal dingen die we vergeten waren zoals scheerlijnen.

Onze ervaringen

Uiteindelijk zijn wij in de zomervakantie drie weken naar een camping in Frankrijk geweest. Het rijden met de caravan beviel ons goed, we moesten ons natuurlijk houden aan de maximale snelheid maar dit was geen probleem. Wij hebben de reis in twee keer gedaan, dit omdat het anders wel een hele lange rit zou zijn geweest. Na twee dagen rijden kwamen we eindelijk aan op de camping, in tegenstelling tot een tent konden we de caravan op de plek zetten, pootjes uitdraaien en rustig voor de caravan zitten en bijkomen. Nadat wij rustig een kopje koffie hadden gedronken hebben we uiteindelijk de tent opgezet. Wij hadden natuurlijk al geoefend en daarom ging de tent opzetten ook best makkelijk. Daarna konden we rustig alle spullen uitpakken en een plekje geven. Dit beviel ons erg goed, net als de rest van de vakantie eigenlijk. Wij zijn helemaal fan van onze caravan en kunnen het iedereen aanraden die twijfelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je deze artikelen al gezien?

De charme van Sicilië in een weekend
Reistips Reisblog

De charme van Sicilië in een weekend

Een weekendje Sicilië is als een duik in een betoverend stukje Italië. Het eiland staat bekend om zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en heerlijke keuken. Ontdek de charme van Sicilië in slechts een paar dagen en geniet van een onvergetelijke ervaring. Verken de historische schatten Sicilië heeft een overvloed aan historische schatten die teruggaan tot […]

Lees verder
Voorbereid op pad met tips voor je eerste zakenreis
Reistips

Voorbereid op pad met tips voor je eerste zakenreis

Een solide voorbereiding is de sleutel tot een succesvolle eerste zakenreis. Neem ruimschoots de tijd om de reisdetails vast te leggen, waaronder de vertrek- en aankomstdatum, vluchtgegevens en de accommodatie. Maak een gedetailleerde checklist van alle noodzakelijke documenten, zoals je paspoort, identificatie, eventuele visa en essentiële zakelijke papieren. Tips voor je eerste zakenreis zorgen ervoor […]

Lees verder
Voorbereiding en gedegen onderzoek zijn essentieel voor een veilige reis naar Zuid-Afrika
Reistips Reisblog

Voorbereiding en gedegen onderzoek zijn essentieel voor een veilige reis naar Zuid-Afrika

Voordat je je reis naar Zuid-Afrika begint, is een grondige voorbereiding van cruciaal belang. Neem de tijd om gedegen onderzoek te doen naar je bestemming en de huidige situatie ter plaatse. Betrouwbare, veilig reizen naar Zuid Afrika tips van officiële bronnen en gerenommeerde reiswebsites kunnen je waardevolle inzichten geven in mogelijke risico’s en veiligheidsmaatregelen. Door […]

Lees verder