Deze musea moét je gezien hebben in Sauerland!

Deze musea moét je gezien hebben in Sauerland!

Op vakantie in Duitsland? Goede keuze, zit je in een vakantiehuis in Sauerland? Da’s al helemaal top! En wat het nog beter maakt, is cultuur. De echte cultuurliefhebbers zullen zich optimaal vermaken in deze regio van het mooie buurland Duitsland.

Ben jij iemand die van geschiedenis houdt, liever kunstwerken komt bewonderen of cultuur in de natuur wilt zien? Wat het ook is dat je graag ziet, jij komt wel aan je hoeveelheid cultuur tijdens een vakantie in Duitsland. Maak er een cultuur-roadtrip-vakantie van en ga ze allemaal bij langs. Speciaal voor jou staan hier een aantal musea op een rijtje!

1.Sauerland museum

Een oud pand en nieuwe architectuur vormen samen het Sauerlands museum. Hier ontdek je de geschiedenis van Sauerland. Zoals het wordt omschreven, focust het museum zich op de geschiedenis van het hertogdom Westfalen. Hier kan je de vaste tentoonstellingen komen bekijken, maar ook zijn er speciale tentoonstellingen die wellicht je interesse hebben. Neem voordat je op bezoek gaat een kijkje online om te ontdekken of er iets bij zit waar jij graag naartoe gaat!

2.Sauerländer Besucherbergwerk Ramsbeck

Interessant voor jong en oud… stap in het leven van een mijnwerker en bezoek dit monumentale gebouw. Naast het bewonderen van de mineralen, struinen door de werkkamers en bekijken van de gereedschappen, is er nog een ander bezigheid die je zal vermaken. Een elf kilometer lange wandelroute waar je  allemaal sporen van het mijnwerk terug vindt.

3.Märkische Museum Railway

Een bewegend museum: beleef de spoorwegen van vroeger door in deze stoomlocomotief te stappen. Hoe werkt de oude treintechniek en hoe zit dat met de productie? Allemaal vragen waar je antwoord op zal krijgen tijdens een bezoek aan dit museum.

4.Dechenhöhle

Niet alleen Limburg heeft grotten om te ontdekken… zoek het iets verder op en kom de Dechen-grot van Sauerland verkennen! De stalactieten en stalactieten wachten op je! Bewonder de prehistorische dieren, kristallen en heldere poelen. Een bezoek aan dit museum is magisch. Het moment dat je de grot weer uit stapt zul je het gevoel hebben dat je uit een film komt rollen.

5.Museum Eshole

Een museum over landbouw. Bosbouw, dorpsambachtslieden, folklore en technologie: dat is waar je over leert wanneer je een bezoekje brengt aan het museum Eshole. Wat maakte het werken in Sauerland zo typisch, hoe zag het leven in het verleden er hier uit en hoe staat dit nog in contact met de tijd waar wij ons nu in bewegen? Ontdek het hier…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je deze artikelen al gezien?

Gran Canaria
Reistips

Gran Canaria, een razend populaire vakantiebestemming

Elke zomer opnieuw zijn er heel wat mensen die ervoor kiezen om hun vakantie door te brengen op de Canarische Eilanden. Eén van de populairste vakantiebestemmingen op dat vlak is ongetwijfeld Gran Canaria. Voor dit eiland geldt dat ze natuurlijk bekend staat omwille van haar uitstekende klimaat. Wat echter bovendien ook te denken van de […]

Lees verder
Vakanties met jacuzzi: de ultieme luxe voor een onvergetelijke ervaring!
Reistips

Vakanties met jacuzzi: de ultieme luxe voor een onvergetelijke ervaring!

Wil je op vakantie gebruik maken van een jacuzzi? Gelukkig zijn daar genoeg mogelijkheden voor! Een romantische overnachting bijvoorbeeld, maar ook een natuurhuisje of een lekker luxe vakantiehuis. De mogelijkheden zijn eindeloos! Hotelkamer met jacuzzi Een romantische overnachting met jacuzzi beleef je zeker in een hotelkamer. Er zijn diverse hotels in Nederland die beschikken over […]

Lees verder
qkreizen.nl
Reistips

Eerste vakantie met de caravan

Afgelopen zomer zijn wij voor het eerst op vakantie geweest met een caravan. Daarvoor zijn wij altijd met de tent of het vliegtuig op vakantie geweest. Het was dus voor ons volledig nieuw om met een caravan op vakantie te gaan, daarom vertel ik jullie graag mijn ervaringen en waar je op moet letten.  In […]

Lees verder