Deze musea moét je gezien hebben in Sauerland!

Deze musea moét je gezien hebben in Sauerland!

Op vakantie in Duitsland? Goede keuze, zit je in een vakantiehuis in Sauerland? Da’s al helemaal top! En wat het nog beter maakt, is cultuur. De echte cultuurliefhebbers zullen zich optimaal vermaken in deze regio van het mooie buurland Duitsland.

Ben jij iemand die van geschiedenis houdt, liever kunstwerken komt bewonderen of cultuur in de natuur wilt zien? Wat het ook is dat je graag ziet, jij komt wel aan je hoeveelheid cultuur tijdens een vakantie in Duitsland. Maak er een cultuur-roadtrip-vakantie van en ga ze allemaal bij langs. Speciaal voor jou staan hier een aantal musea op een rijtje!

1.Sauerland museum

Een oud pand en nieuwe architectuur vormen samen het Sauerlands museum. Hier ontdek je de geschiedenis van Sauerland. Zoals het wordt omschreven, focust het museum zich op de geschiedenis van het hertogdom Westfalen. Hier kan je de vaste tentoonstellingen komen bekijken, maar ook zijn er speciale tentoonstellingen die wellicht je interesse hebben. Neem voordat je op bezoek gaat een kijkje online om te ontdekken of er iets bij zit waar jij graag naartoe gaat!

2.Sauerländer Besucherbergwerk Ramsbeck

Interessant voor jong en oud… stap in het leven van een mijnwerker en bezoek dit monumentale gebouw. Naast het bewonderen van de mineralen, struinen door de werkkamers en bekijken van de gereedschappen, is er nog een ander bezigheid die je zal vermaken. Een elf kilometer lange wandelroute waar je  allemaal sporen van het mijnwerk terug vindt.

3.Märkische Museum Railway

Een bewegend museum: beleef de spoorwegen van vroeger door in deze stoomlocomotief te stappen. Hoe werkt de oude treintechniek en hoe zit dat met de productie? Allemaal vragen waar je antwoord op zal krijgen tijdens een bezoek aan dit museum.

4.Dechenhöhle

Niet alleen Limburg heeft grotten om te ontdekken… zoek het iets verder op en kom de Dechen-grot van Sauerland verkennen! De stalactieten en stalactieten wachten op je! Bewonder de prehistorische dieren, kristallen en heldere poelen. Een bezoek aan dit museum is magisch. Het moment dat je de grot weer uit stapt zul je het gevoel hebben dat je uit een film komt rollen.

5.Museum Eshole

Een museum over landbouw. Bosbouw, dorpsambachtslieden, folklore en technologie: dat is waar je over leert wanneer je een bezoekje brengt aan het museum Eshole. Wat maakte het werken in Sauerland zo typisch, hoe zag het leven in het verleden er hier uit en hoe staat dit nog in contact met de tijd waar wij ons nu in bewegen? Ontdek het hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je deze artikelen al gezien?

3 Inspirerende groepsuitjes voor bedrijven: Van avontuur tot ontspanning
Vrije Tijd & Uitjes

3 Inspirerende groepsuitjes voor bedrijven: Van avontuur tot ontspanning

Een geslaagd groepsuitje kan wonderen doen voor de teamgeest en motivatie binnen een bedrijf. Het kiezen van het juiste uitje is cruciaal om iedereen betrokken en enthousiast te maken. Hier volgen drie uiteenlopende suggesties voor groepsuitjes die zowel inspirerend als vermakelijk kunnen zijn voor uw team, met hun voordelen en eventuele nadelen. Een geslaagd groepsuitje […]

Lees verder
Waarom naar Vietnam?
Reistips

Waarom naar Vietnam?

Vietnam is een ontzettend betaalbaar land en de vriendelijke bevolking zorgt er dan ook voor dat er jaarlijks veel backpackers en reizigers naartoe trekken. Het land heeft een lange kuststrook en dat maakt dat er naast een hoop cultuur en afwisselende groene landschappen ook nog prachtige stranden zijn. Vietnam is dan ook een bijzondere reisbestemming: […]

Lees verder
Ontdek de overweldigende Safarimogelijkheden in Namibië
Reistips

Ontdek de overweldigende Safarimogelijkheden in Namibië

Namibië staat wereldwijd bekend als een topbestemming voor safariliefhebbers, en terecht! Dit prachtige Afrikaanse land herbergt enkele van de meest indrukwekkende nationale parken en natuurreservaten en biedt een ongeëvenaarde kans om de wilde dieren en natuurlijke schoonheid van het continent te ervaren. Naast het beroemde Etosha National Park zijn er nog tal van andere plekken […]

Lees verder