Deze musea moét je gezien hebben in Sauerland!

Deze musea moét je gezien hebben in Sauerland!

Op vakantie in Duitsland? Goede keuze, zit je in een vakantiehuis in Sauerland? Da’s al helemaal top! En wat het nog beter maakt, is cultuur. De echte cultuurliefhebbers zullen zich optimaal vermaken in deze regio van het mooie buurland Duitsland.

Ben jij iemand die van geschiedenis houdt, liever kunstwerken komt bewonderen of cultuur in de natuur wilt zien? Wat het ook is dat je graag ziet, jij komt wel aan je hoeveelheid cultuur tijdens een vakantie in Duitsland. Maak er een cultuur-roadtrip-vakantie van en ga ze allemaal bij langs. Speciaal voor jou staan hier een aantal musea op een rijtje!

1.Sauerland museum

Een oud pand en nieuwe architectuur vormen samen het Sauerlands museum. Hier ontdek je de geschiedenis van Sauerland. Zoals het wordt omschreven, focust het museum zich op de geschiedenis van het hertogdom Westfalen. Hier kan je de vaste tentoonstellingen komen bekijken, maar ook zijn er speciale tentoonstellingen die wellicht je interesse hebben. Neem voordat je op bezoek gaat een kijkje online om te ontdekken of er iets bij zit waar jij graag naartoe gaat!

2.Sauerländer Besucherbergwerk Ramsbeck

Interessant voor jong en oud… stap in het leven van een mijnwerker en bezoek dit monumentale gebouw. Naast het bewonderen van de mineralen, struinen door de werkkamers en bekijken van de gereedschappen, is er nog een ander bezigheid die je zal vermaken. Een elf kilometer lange wandelroute waar je  allemaal sporen van het mijnwerk terug vindt.

3.Märkische Museum Railway

Een bewegend museum: beleef de spoorwegen van vroeger door in deze stoomlocomotief te stappen. Hoe werkt de oude treintechniek en hoe zit dat met de productie? Allemaal vragen waar je antwoord op zal krijgen tijdens een bezoek aan dit museum.

4.Dechenhöhle

Niet alleen Limburg heeft grotten om te ontdekken… zoek het iets verder op en kom de Dechen-grot van Sauerland verkennen! De stalactieten en stalactieten wachten op je! Bewonder de prehistorische dieren, kristallen en heldere poelen. Een bezoek aan dit museum is magisch. Het moment dat je de grot weer uit stapt zul je het gevoel hebben dat je uit een film komt rollen.

5.Museum Eshole

Een museum over landbouw. Bosbouw, dorpsambachtslieden, folklore en technologie: dat is waar je over leert wanneer je een bezoekje brengt aan het museum Eshole. Wat maakte het werken in Sauerland zo typisch, hoe zag het leven in het verleden er hier uit en hoe staat dit nog in contact met de tijd waar wij ons nu in bewegen? Ontdek het hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je deze artikelen al gezien?

de reiswekker: een onmisbare metgezel voor avonturiers
Reistips

de reiswekker: een onmisbare metgezel voor avonturiers

Een reiswekker is vaak een over het hoofd gezien reisaccessoire, maar het kan een essentiële metgezel zijn voor avonturiers en reizigers die de wereld verkennen. Of je nu een backpacker bent die van de ene stad naar de andere trekt, een zakenreiziger die altijd op schema moet blijven, of gewoon een vakantieganger die van plan […]

Lees verder
De charme van Sicilië in een weekend
Reistips Reisblog

De charme van Sicilië in een weekend

Een weekendje Sicilië is als een duik in een betoverend stukje Italië. Het eiland staat bekend om zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en heerlijke keuken. Ontdek de charme van Sicilië in slechts een paar dagen en geniet van een onvergetelijke ervaring. Verken de historische schatten Sicilië heeft een overvloed aan historische schatten die teruggaan tot […]

Lees verder
Voorbereid op pad met tips voor je eerste zakenreis
Reistips

Voorbereid op pad met tips voor je eerste zakenreis

Een solide voorbereiding is de sleutel tot een succesvolle eerste zakenreis. Neem ruimschoots de tijd om de reisdetails vast te leggen, waaronder de vertrek- en aankomstdatum, vluchtgegevens en de accommodatie. Maak een gedetailleerde checklist van alle noodzakelijke documenten, zoals je paspoort, identificatie, eventuele visa en essentiële zakelijke papieren. Tips voor je eerste zakenreis zorgen ervoor […]

Lees verder